Een rol glasvezelbehang en een rol vliesbehang naast elkaar, illustrerend het verschil tussen deze twee soorten behang en hun eigenschappen.

Wat is het Verschil tussen Glasvezelbehang en Vliesbehang?

Een veel gestelde vraag is: wat is het verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang? Door ons blog weet jij straks de belangrijkste verschillen!

Bij het kiezen van behang voor je interieur zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder glasvezelbehang en vliesbehang.

Beide materialen hebben unieke eigenschappen en voordelen, maar wat is precies het verschil tussen deze twee?

In deze blog vergelijken we glasvezelbehang en vliesbehang om je te helpen de beste keuze te maken voor je behangproject.

Ons team kan je woning voorzien van alle soorten vliesbehang. Super strak resultaat!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Glasvezelbehang

Materiaal: Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels die met elkaar zijn verweven tot een stevig en duurzaam materiaal.

Structuur: Het oppervlak van glasvezelbehang is glad en heeft een lichte textuur. Het biedt een uitstekende basis voor het schilderen en verbergt kleine oneffenheden in de muur.

Sterkte: Glasvezelbehang is extreem sterk en scheurbestendig. Het is bestand tegen krassen, stoten en vocht, waardoor het ideaal is voor ruimtes met veel verkeer of vocht, zoals gangen, keukens en badkamers.

Toepassing: Glasvezelbehang vereist een speciale lijm en is iets moeilijker aan te brengen dan vliesbehang. Het is echter geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouwprojecten.

Ontdek alle voor- en nadelen van glasvezelbehang.

Vliesbehang

Materiaal: Vliesbehang is gemaakt van cellulose- en textielvezels die met elkaar zijn verweven tot een sterk en flexibel materiaal.

Structuur: Het oppervlak van vliesbehang is glad en heeft geen textuur. Het biedt een goede basis voor het schilderen en kan kleine oneffenheden in de muur verbergen.

Sterkte: Vliesbehang is minder sterk dan glasvezelbehang, maar nog steeds duurzaam en scheurbestendig. Het is gemakkelijker te hanteren en te installeren dan glasvezelbehang.

Toepassing: Vliesbehang is gemakkelijk aan te brengen en vereist geen inweektijd, waardoor het ideaal is voor snelle renovatieprojecten. Het kan ook eenvoudig worden verwijderd zonder de muur te beschadigen.

Ontdek hier alle voor- en nadelen van vliesbehang.

Het Verschil in Toepassing

  • Glasvezelbehang is ideaal voor ruimtes die extra duurzaamheid en bescherming nodig hebben, zoals gangen, keukens en badkamers.
  • Vliesbehang is meer geschikt voor snelle renovaties of voor het creëren van een elegante uitstraling in andere ruimtes, zoals slaapkamers, woonkamers en kantoren.

Lees ook: Hoe Dik Moet Vliesbehang Zijn

Wat is beter glasvezelbehang of vliesbehang?

Zowel glasvezelbehang als vliesbehang hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Meer informatie hierover kun je vinden op: behangsoorten.nl

Het kiezen tussen deze twee hangt af van je specifieke behoeften, de vereisten van je project en je persoonlijke voorkeur.

Door rekening te houden met de verschillen in materiaal, structuur, sterkte en toepassing, kun je de beste keuze maken voor een succesvol behangproject in je huis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven