Een rol vliesbehang met een behangborstel en een emmer behanglijm, illustrerend de benodigdheden en het proces van het behangen met vliesbehang.

Waar moet je op letten bij Vliesbehang? Helder Advies

Vliesbehang is een populaire keuze geworden voor zowel doe-het-zelvers als professionals vanwege de vele voordelen die het biedt.

Van eenvoudige installatie tot duurzaamheid, vliesbehang heeft veel te bieden. Maar waar moet je precies op letten bij het gebruik van vliesbehang?

In deze blog delen we enkele belangrijke tips om je te helpen een succesvol behangproject te realiseren met vliesbehang.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond waarop je het vliesbehang gaat aanbrengen schoon, droog, glad en vrij van stof en vuil is.

Vul eventuele scheuren of gaten op en schuur ruwe plekken glad voordat je begint met behangen.

Een goed voorbereide ondergrond zorgt voor een betere hechting en een mooier eindresultaat. Het beste kun je vliesbehang 200 gram kopen.

2. Kies de juiste lijm

Vliesbehang heeft geen inweektijd nodig zoals traditioneel papierbehang. Gebruik een kant-en-klare vliesbehanglijm die speciaal is ontworpen voor vliesbehang.

Deze lijm is gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor een sterke hechting op de muur.

3. Meet en snijd nauwkeurig

Meet de hoogte en breedte van de muur en snijd het behang op maat voordat je het aanbrengt.

Zorg ervoor dat je de banen behang voldoende overlapt om een naadloze afwerking te garanderen. Gebruik een scherp mes en een rechte rand om nauwkeurig te snijden.

4. Lijm gelijkmatig aanbrengen

Breng de vliesbehanglijm gelijkmatig aan op de muur met een roller of kwast. Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig verdeeld is en dat er geen klontjes of druppels achterblijven.

Dit zorgt voor een goede hechting en voorkomt dat het behang gaat bubbelen.

5. Aandacht voor luchtbellen

Als je het behang op de muur aanbrengt, gebruik dan een behangborstel of rakel om eventuele luchtbellen te verwijderen en het behang glad aan te drukken.

Werk vanuit het midden naar de randen toe om luchtbellen naar buiten te duwen en een strakke afwerking te krijgen.

6. Laat het behang goed drogen

Laat het vliesbehang na het aanbrengen voldoende drogen voordat je eventuele afwerkingen aanbrengt of meubels terugplaatst.

Dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, maar over het algemeen duurt het enkele uren voordat het behang volledig droog is.

Lees ook: Wat is het Verschil tussen Glasvezelbehang en Vliesbehang

Waar moet je op letten bij Vliesbehang kopen?

Vliesbehang biedt veel voordelen en kan een fantastische keuze zijn voor je volgende behangproject. Vliesbehang scannen is perfect voor een strakke muur.

Door aandacht te besteden aan de ondergrondvoorbereiding, het gebruik van de juiste lijm, nauwkeurig te meten en te snijden en gelijkmatig lijm aanbrengen.

Ook als het gaat om luchtbellen verwijderen en het behang goed te laten drogen, kun je een prachtig resultaat behalen en langdurig genieten van je nieuwe wandbekleding.

Wil je vliesbehang laten aanbrengen in je woning? Huur ons team dan in!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven