Een gladde muur met een rol vliesbehang en behanglijm op de voorgrond, illustrerend de voorbereiding en het proces van het behangen met vliesbehang op een gladde muur.

Hoe Glad Moet een Muur Zijn voor Vliesbehang?

Vliesbehang is een populaire keuze geworden vanwege de eenvoudige installatie en het feit dat het kleine oneffenheden in de muur kan verbergen.

Maar hoe glad moet een muur eigenlijk zijn voordat je vliesbehang aanbrengt?

In deze blog delen we enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je muur glad genoeg is voor een perfect behangresultaat.

Is je muur niet glad? Wij kunnen het schuren, stucen en behangen!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Controleer de Algemene Staat van de Muur

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de algemene staat van de muur te controleren. Volg de tips van www.murengladmaken.nl

Verwijder eventuele losse verf, stof of vuil van de muur en repareer eventuele scheuren, gaten of beschadigingen met vulmiddel.

Zorg ervoor dat de muur droog en schoon is voordat je begint. Alleen op deze manier kun je vliesbehang aanbrengen dat jarenlang niet loslaat.

2. Schuur Ruwe Plekken Glad

Als de muur ruwe plekken heeft of ongelijkmatig is, is het raadzaam om deze eerst glad te schuren.

Gebruik schuurpapier of een schuursponsje om ruwe plekken of bobbels op de muur glad te maken.

Schuur in een cirkelvormige beweging en werk geleidelijk naar beneden totdat de muur glad aanvoelt. Je kunt stucwerk schuren met de hand of een machine.

3. Test de Muur op Oneffenheden

Voordat je begint met behangen, is het een goed idee om de muur te testen op oneffenheden door een stuk vliesbehang op de muur te plakken zonder lijm.

Controleer of het behang glad en gelijkmatig blijft zitten zonder bobbels of rimpels.

Als je merkt dat het behang niet goed hecht of dat er oneffenheden zichtbaar zijn, is het misschien nodig om extra voorbereidingen te treffen voordat je verder gaat.

Lees ook: Hoeveel Behangen met Één Rol Vliesbehang

4. Gebruik een Primer

Het aanbrengen van een primer op de muur voordat je vliesbehang aanbrengt, kan helpen om kleine oneffenheden te verbergen en zorgt voor een betere hechting van de lijm.

Kies een primer die geschikt is voor de ondergrond van je muur, zoals gipsplaat of beton, en breng deze gelijkmatig aan met een roller of kwast.

5. Werk met Geduld en Zorgvuldigheid

Het aanbrengen van vliesbehang op een gladde muur vereist geduld en zorgvuldigheid.

Neem de tijd om de muur goed voor te bereiden en zorg ervoor dat je het behang gelijkmatig en zonder luchtbellen aanbrengt.

Gebruik een behangborstel of rakel om eventuele luchtbellen te verwijderen en zorg ervoor dat het behang goed aansluit op de muur.

Hoe glad moet een muur zijn om te behangen met vliesbehang?

Hoewel vliesbehang kleine oneffenheden in de muur kan verbergen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur glad genoeg is voor een perfect behangresultaat.

Door de muur goed voor te bereiden, ruwe plekken glad te schuren, te testen op oneffenheden en een primer aan te brengen, kun je ervoor zorgen dat je vliesbehang mooi en gelijkmatig op de muur blijft zitten.

Met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid kun je genieten van een prachtig behangresultaat dat jarenlang meegaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven