Wat Betekent “64 32” op Behang: Een Uitleg van Behangpatronen en Herhalingen

Wanneer je op zoek bent naar behang, kom je vaak specificaties tegen zoals “64 32”. Maar wat betekent dit eigenlijk? Deze nummers verwijzen naar de herhalingen van het behangpatroon en zijn belangrijk om te begrijpen bij het kiezen van behang voor je interieur. In deze blog leggen we uit wat “64 32” betekent en hoe je deze informatie kunt interpreteren bij het kiezen van behang.

Wat Betekent “64 32”?

  • Het eerste getal, 64, verwijst naar de verticale herhaling van het behangpatroon. Dit betekent dat het patroon zich elke 64 centimeter herhaalt langs de verticale as van het behang.
  • Het tweede getal, 32, verwijst naar de horizontale herhaling van het behangpatroon. Dit betekent dat het patroon zich elke 32 centimeter herhaalt langs de horizontale as van het behang.

Hoe Begrijp je deze Specificaties?

Het begrijpen van deze specificaties is belangrijk omdat het invloed heeft op hoe het behang eruit zal zien wanneer het op de muur is aangebracht. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Patroonmatch: Bij behang met een patroon is het essentieel om te controleren of het patroon overeenkomt met het vorige paneel. Dit betekent dat je moet zorgen dat het patroon op de ene baan behang op dezelfde hoogte begint als op de andere baan, om een naadloze overgang te garanderen.
  2. Herhaling: De herhaling van het patroon bepaalt hoe vaak het patroon zich herhaalt over de lengte en breedte van het behang. Een grotere herhaling kan betekenen dat er meer materiaal nodig is om het patroon correct uit te lijnen.
  3. Geschiktheid voor de Ruimte: Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste effect, kan je ervoor kiezen om een behang met een grotere of kleinere herhaling te gebruiken. In kleine ruimtes kan een kleinere herhaling het beste werken om overweldiging te voorkomen, terwijl in grotere ruimtes een grotere herhaling dramatischer kan zijn.

Conclusie

Het begrijpen van de specificaties zoals “64 32” op behang is essentieel voor het kiezen van het juiste behang voor je interieur. Door rekening te houden met de herhaling van het patroon en hoe dit van invloed kan zijn op het uiterlijk en de installatie van het behang, kun je een weloverwogen beslissing nemen en een prachtig behangresultaat bereiken in je huis.

Scroll naar boven